scroll

School 7 blijft in de schijnwerpers staan!

Na het winnen van de Public Library Award 2018 bleef School 7 ook in 2019 in de schijnwerpers staan. We ontvingen vele gasten uit binnen- en buitenland, documentairemaker Frans Bromet kwam bij ons filmen voor zijn televisieserie ‘De bibliotheek’ en we werden door carnavalsvereniging De Krabbetukkers uitgeroepen tot ‘Heerlijkheid van Waaienburg’. Om maar een paar voorbeelden te noemen.
Bladerend door het volle gastenboek is het leuk om al die enthousiaste reacties te lezen. Oud-inwoners van de stad die terugkomen om de bibliotheek te bezoeken, mensen die (weer) lid worden nadat ze in School 7 zijn geweest, minister Ank Bijleveld die haar bewondering uitspreekt, collega’s uit Zuid-Korea die vanaf Schiphol linea recta naar Den Helder kwamen (en daarna de Keukenhof bezochten), maar ook bezoekers uit Saba, Zuid-Afrika, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Noorwegen, Taiwan. En een bus vol gemeenteraadsleden en bibliotheekmedewerkers uit Warendorf (Noordrijn-Westfalen) die inspiratie kwamen opdoen voor de verbouwing van hun eigen bibliotheek.
School 7 wordt ook steeds meer gezien als een icoon van de stad. Zo werd het gebouw eind november door de gemeente in het oranje licht gezet om daarmee uiting te geven aan de wereldwijde oproep ‘Orange the World’: een campagne tegen geweld tegen vrouwen.
En Citymarketing Den Helder wist School 7 te vinden tijdens de lichtroute. De internationaal bekende Duitse lichtkunstenaar Sigrid Sandmann maakte een lichtprojectie met woorden en zinnen over de zee, die in de decembermaand als een ‘deken’ over het gebouw lag en vele bezoekers trok.
Jacinta Krimp wordt als directeur/bestuurder van KopGroep Bibliotheken steeds vaker gevraagd om een bijdrage te leveren aan landelijke commissies. Zo zat ze twee jaar in de jury van de verkiezing ‘Beste Bibliotheek van Nederland’ en leverde ze een bijdrage aan het IFLA-congres over haar ervaringen als ‘beste bibliotheek van de wereld’.