scroll

Zoveel activiteiten

Er werden in 2019 zoveel verschillende activiteiten georganiseerd dat de maandelijkse nieuwsbrief veranderde in een tweewekelijkse editie. Het merendeel van de activiteiten doen we samen met partners, want samen krijg je meer voor elkaar!
Zo organiseerden we met de IVN Texel diverse kinderactiviteiten, draaide Cinema Zevenskoop tijdens Gedichtendag poëziefilmpjes in School 7, programmeerden we met het IVC, de HHV en Zevenskoop een uitgebreid programma rond 100 jaar vrouwenkiesrecht, kwam in Schagen Özcan Akyol (Eus) aan het woord tijdens Kunst Verklaard en kunnen we terugkijken op succesvolle Nut-Colleges met onder meer Suzanna Jansen en Onno Blom.
We sloten aan bij landelijke acties, variërend van de Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Kinderboekenweek, Nederland Leest en de Media Ukkie Dagen tot meeschrijven met het Groot Dictee 2019 via een live verbinding met NPO Radio 1.
Ook waren onze bibliotheken dé plek voor maatschappelijke activiteiten zoals de jaarlijkse Schrijfmarathon 'Write for Rights' van Amnesty International. En er werd in School 7 een voorvertoning gehouden van de televisiedocumentaire ‘Terug naar de Akbarstraat’ van Felix Rottenberg, met een nagesprek over integratie.
We organiseerden activiteiten voor alle doelgroepen. Van jong tot oud, van beginners op het internet tot digitaal vaardigen, van kunstliefhebbers tot meezingers, van boekenwurmen tot knutselaars. Er waren tentoonstellingen, voorleesmomenten, filmvertoningen, lezingen, workshops, boekpresentaties, schrijversbezoeken, historische terugblikken en er klonken muzikale noten.
We presenteren met plezier een collage die deze grote verscheidenheid aan activiteiten in beeld brengt!
Bekijk de collage